Mijn verhaal

Ik koester de beelden die mijn vader van ons maakte, van ons gezin. Ze vertellen een verhaal. Het onze... Fotografie zit in mijn DNA. Hij was hobbyfotograaf, wij waren zijn onderwerp. Wij en die magische bergen in Zwitserland.

Deze reeks vul ik verder aan, door mijn foto's gaan duurt veel langer dan gedacht, een trip to memory Lane, waar ik ten volle van wil genieten!


01 / 06

Op mijn 16de wist ik het al

Ik word fotograaf! Maar hoe dat het er dan precies zou uitzien, daar was ik nog lang niet mee bezig. Na heel wat overleg, heb ik mijn beide ouders kunnen overtuigen me in te schrijven in de richting fotografie. We zijn 1996 en ik start in 5 foto TSO aan het Coloma-instituut in Mechelen. Mijn studies fotografie brengen me twee jaar later in Denemarken als assistent fotograaf bij Hanna Højland, portretfotografe en Kurt Lauritsen, reclame fotograaf. Ik pendel tussen de twee ateliers en daar waar ik nodig ben, ga ik helpen. Beide fotografen zijn mijn gastouders, de beste die een buitenlands student zich maar kan wensen!! Na dat jaar in Denemarken slaag ik voor de ingangsexamens van de Koninklijke Academie van Gent, waar ik na 5 jaar afstudeer als Master in de Fotografie. We zijn ondertussen 2004.

En dan begint het werken... Ik werk in een labo, ik geniet van de verantwoordelijkheid en van het omgaan met klanten. Maar na een tijdje word ik rusteloos. Er is nog zoveel te ontdekken en vanuit die veilige haven van een vaste job ga ik er geen deel van uitmaken. Ik besluit om te vertrekken en het lot bracht me opnieuw bij Coloma. Dit keer als leerkracht fotografie. Een job die ik met hart en ziel doe. Werken met jonge gasten is één en al verrijking. Tijdens die 10 jaar Coloma begint mijn zin om zelf te ondernemen steeds groter te worden, het kriebelt, ik wil uitzoeken of ik het echt zou kunnen. Fotograaf zijn en ondernemer. Ik spring en beland op de rollercoaster van mijn leven.

Ondertussen zijn we september 2018, ik start als volledig zelfstandig fotograaf en ondernemer, een beslissing die me vleugels geeft en af en toe paniekaanvallen... Het is een avontuur, soms een hobbelig parcours, maar wel eentje die me al de voldoening geeft waar ik zo naar zocht.

Ik was al fotograaf vanaf mijn 16de en nu ben ik ook ondernemer.I love it!