'EEN HEEL LEVEN'


Hoe ik het eindelijk begreep waarom ik zo dicht bij wilde komen


Daar zie ik hem staan, een zin eigenlijk technisch gezien een titel "Rouw gaat over liefde". Ik ben door instagram aan het scrollen en mijn hart staat even stil om daarna helemaal vol te lopen.


Ik ben me aan het inlezen in afscheid nemen. In hoe de wereld van het afscheid nemen in volle beweging is. Het fascineert me en het trekt me aan, zonder dat ik kan plaatsen waarom.


Het was de post van Susanne Duivestein, een Nederlandse holistische begrafenisondernemer, waarin ze laat weten dat het magazine Happinez een reportage heeft gemaakt over haar werk en over hoe zij denkt over dood.


"Rouw gaat over liefde"


Het lezen van die 4 woorden liet me in één keer toe de volledige puzzel te leggen waarmee ik al jaren aan de slag was.

Die 4 woorden deden me begrijpen waarom ik zo dicht bij rouw, bij omgaan met verdriet en bij koesteren wil komen.


Het gaat over liefde.

Het gaat over graag zien, al mijn werk gaat over liefde en over graag zien. Ik ben in al mijn opdrachten, in al mijn werk met mensen, op zoek naar graag zien. Ik ben altijd op zoek naar de manier waarop 'graag zien' zich manifesteert, waardoor ik mijn oog heb geoefend om de allerschoonste momenten van graag zien vast te kunnen leggen.


Ik ben de fotograaf die gefascineerd is door graag zien, die graag zien in alle aspecten van het leven wil vastleggen, wil documenteren. Zodat het nooit kan worden vergeten. VOOR ALTIJD... EEN HEEL LEVEN.

Hey,

Ik ben Tania Mertens - fotograaf van de mooiste en minder evidente verhalen.

Ik ben een mijmeraar en een dromer met een liefde voor verhalen. 

Fotografie is mijn taal om die verhalen te schrijven.

In de details van het leven zit ik vlakbij graag zien, in al zijn vormen. Dat brengt me dichtbij wat er écht toe doet en dat maakt van mij dus ook een fotograaf van ongelooflijk graag zien! 

Soms is liefde heel zichtbaar, dan weer verborgen onder vele, zachte laagjes.

Mijn werk is een ode aan jou, aan het leven tout court - met alles erop en eraan en het mag er allemaal zijn.


“there is no magic
to be found
in using only a fraction
of your heart space”

Zelfportret

Fotografie is mijn allereerste grote liefde.

Ik was 16 en niet van plan om iets anders te studeren.

Ik heb een grote fascinatie voor verhalen, voor mensen, familiebanden en tradities. De manier waarop mensen die elkaar graag zien met elkaar omgaan breng ik in beeld. De focus op de kleine details, waar zoveel gevoel en warmte uit spreekt. Ik deel wat ik zie. Ik laat jullie meekijken door mijn lens en genieten van die alleszeggende blik, van dat teder gebaar, van die vluchtige knipoog. We zijn er ons vaak niet van bewust hoe we eruit zien op die liefdevolle momenten, maar ze zijn zo allesomvattend en zo veelzeggend dat het een prachtig beeld is om te koesteren en door te geven aan de volgende generatie. Ik maak graag die brug tussen verleden en toekomst.

Ik vertel jullie verhaal en zorg ervoor dat die bijzondere, maar vluchtige momenten vastgelegd worden in eeuwig durende herinneringen. 


WIL JIJ GRAAG WETEN WAAROM IK OOK VOOR ROUWFOTOGRAFIE KIES?


Het is een heel proces geweest voor mij om echt voluit te kiezen voor rouwfotografie.

Hier kan je mijn verhaal daarover vinden.