Love what you do

Mijn weg naar ondernemer worden


Ik wil wel eens zien welk programma jij volgde!

ONDERNEMER KAN JE WORDEN, een stukje van mijn verhaal.


Ik was geen ondernemer toen ik de schoolbanken verliet. Vijf jaar fotografie studeren aan de Koninklijke Academie Voor Schone Kunsten in Gent, buiten stappen MET een Master diploma Fotografie en Beelden Kunsten en NIETS afweten van het ondernemerschap, behalve dan dat je oor afsnijden exotischer klinkt dan dat het in werkelijkheid is.


Het is geen verhaal van arme ik... Want had ik toen al geweten dat ik ondernemer wilde worden had ik toen al verdere stappen gezet.

Het is gewoon een feit, een stukje data eigenlijk. Het is mijn 0-punt in het verhaal van ondernemer worden.


In 2017 geef ik 10 jaar fotografie les aan de middelbare leerlingen van de richting fotografie in Coloma Mechelen.

Het zijn 10 meestal fantastische jaren geweest, maar na 10 jaar wilde ik meer. Ik wilde weer zelf fotograferen. Ik wilde mijn talenten anders inzetten en mezelf de kans geven om te groeien. Ik wilde een leven uitbouwen waar ik zelf aan het stuur zat, met Kwak en Boemel (mijn kinderen) op de achterbank.


Dat beslissen heeft zo ongeveer alles als een domino in gang gezet. Ik kom Lien De Pau online tegen en lees haar boek Get Real. Als ik het boek dichtklap beloof ik mezelf plechtig dat ik ooit naar Fuerteventura ga.

Op dat moment is Fuerteventura Lien haar thuisbasis. Hoe ik dat ga flikken ... geen idee, maar ik moet en zal ooit gaan.


Ondertussen is die missie al 2 keer volbracht.

Met als bewijs, de foto bovenaan deze pagina en ook de foto onder dit tekstblok... Fuerteventura ... met Lien De Pau.

Als ik iets in mijn hoofd haal kan geen kudde olifanten mij van gedachten doen veranderen ;-)


Ik werd ondernemer, student ondernemer en later alumni van de Travak Businessschool van Lien De Pau. Ik leerde hoe het vak van ondernemen in elkaar steekt. Ik leerde businessplannen maken die bij mij pasten. Ik leerde dat een website opzetten ook anders kan. Ik leerde mijn missie kennen, opbouwen en mijn hart volgen, maar op een slimmere manier zodat ik mezelf niet kopje onder doe gaan. Ik leerde dat het goed is om een leven te willen uitbouwen dat ook voor jou werkt.

Ik leerde er vrouwen kennen die nog steeds in mijn leven zijn. Ik vond er mijn tribe... ik vond er de heerlijkste freedompreneurs...


Wordt vervolgd:Travak Businessschool


Ben je benieuwd naar het businesstraject dat ik volgde?

Naar Lien of naar haar boek van Get Real?

Ben je benieuwd of haar businessschool ook voor jou werkt?


Klik hieronder voor meer info!


RECLAIM YOUR FREEDOM


Van 7 februari tot 12 februari 2022 organiseert Lien een challenge. Elk jaar 1 maal gratis.

Het is een inkijk in haar programma, het is kijken en bekijken en actie ondernemen. Werkt dit voor mij? Kan ik dit deel implementeren? Wil ik dit deel implementeren?


Benieuwd?

Ik zal er zelf ook zijn!!! Dus als je een sparringspartner wil laat het me dan zeker maar weten!!